„Lucaciştii” au marcat Ziua Drepturilor Omului

11 decembrie 2007 la 12:27 pm | Publicat în biblioteci şcolare | Lasă un comentariu

Luni, 10.12.2007, când pe întreg mapamondul s-a sărbătorit o zi foarte importantă pentru omenire, ZIUA DREPTURILOR OMULUI, elevi din clasele a IX-a F şi a X-a F de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” au aflat multe lucruri despre drepturile omului şi ale copilului, în special.

Acestea au fost posibile datorită parteneriatului pe care l-a stabilit biblioteca liceului cu Catedra UNESCO de la Universitatea de Nord din Baia Mare. Cărţile şi revistele donate bibliotecii au fost un suport de bază pentru lucrările elevelor Călăuză Lucia şi Rotaru Ligia din clasa a X-a F. Prezentarea lor a fost făcută în Power Point cu ilustraţii deosebit de atractive, unui public mai restrâns, respectiv două clase, dar elevele Raţiu Ioana şi Ardelean Patricia din clasa a IX-a F, coordonate de domnul profesor Lucian Miclăuş, au făcut o campanie de informare în rândul elevilor din tot liceul cu fluturaşi conţinând Drepturile copilului.

Importanţa activităţii a primit multă greutate prin prezenţa în mijlocul nostru a ilustrului scriitor, prof. univ. dr. Victor Iancu, şeful Catedrei UNESCO de la universitatea mai sus menţionată. Dumnealui a vorbit elevilor despre importanţa Cartei Drepturilor Omului şi le-a împărtăşit multe impresii din călătoriile făcute în perioada când a fost secretar al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

pic_0005.jpg

Pe lângă acumularea mai multor informaţii, elevii au avut prilejul de a-şi exersa şi competenţe cum ar fi: munca în echipă, relaţionare, comunicarea în limba maternă sau competenţele digitale.

Activitatea a fost reflectată în cotidianul Informaţia Zilei din 11.12.2007.

Diana Ionescu
bibliotecar, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare

pic_0010.jpg

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: