Activităţi desfăşurate în cadrul filialei ABR Giurgiu

22 decembrie 2007 la 11:00 pm | Publicat în biblioteci şcolare, filiale | Lasă un comentariu
  • Vineri, 16 noiembrie 2007, bibliotecarii şcolari din judeţ s-au întâlnit la Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” din Giurgiu, la prima activitate de perfecţionare pe semestrul 1 al anului şcolar 2007-2008, cu tema „Internetul – substitutul cărţii?”. A fost o dezbatere interesantă, cu păreri pro şi contra, însă concluzia a fost că ambele sunt la fel de importante şi, mai mult, se pot completa reciproc.
    De asemenea, bibliotecarii prezenţi au fost informaţi despre Concursul pentru Granturi Mici cu participarea comunitară, lansat de IREX şi care se adresează bibliotecarilor şi utilizatorilor de biblioteci.
  • Cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la înfiinţarea celui mai cunoscut liceu din Giurgiu, „Ion Maiorescu”, a fost organizată o expoziţie de carte atât în bibliotecă, cât şi în incinta liceului de către doamna Ionica Gogoaşă, bibliotecara acestei instituţii. Au fost expuse: documente privind înfiinţarea liceului, cărţi referitoare la biografia lui Ion Maiorescu, patronul spiritual al liceului, şi portrete ale acestuia, reviste, fotografii, albume jubiliare, actul prin care liceul a devenit Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”(1996), desene realizate de elevi.
  • Zilei de 1 decembrie 1918, precum şi sărbătorilor de iarnă, le-au fost dedicate o serie de manifestări: simpozionul „Încheierea procesului de făurire a statului naţional unitar român”, organizat de biblioteca şcolii Nr. 6 „Savin Popescu”, concursuri, dezbateri( „Marea Unire de la Alba Iulia”,”Istoria unui obicei – Pluguşorul”, „Diplomaţii Unirii” ), montaje literar-artistice(„Leru-i ler”, „Uite, vine Moş Crăciun”), recitaluri de poezie.

Mariana Mola
Preşedinte ABR – filiala Giurgiu

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: