Întrunirea Diviziunii Biblioteci Universitare

22 ianuarie 2008 la 8:34 am | Publicat în biblioteci universitare, workshop-uri | Lasă un comentariu

La Biblioteca Universităţii „Transilvania” din Braşov, în zilele de 16 şi 17 ianuarie, s-a desfăşurat o întrunire organizată de Diviziunea Biblioteci Universitare a ABR, destinată în principal managerilor de bibliotecă. Au participat 23 de persoane, reprezentând 16 biblioteci universitare.

În prima zi a reuniunii, doamna prof. univ. dr. Anca Duţă, directorul Departamentului Management Proiecte al universităţii braşovene, a prezentat atât oferta Uniunii Europene de finanţare a proiectelor de cercetare, cuprinsă în Programul-Cadru 7 (FP7), cât şi oferta CNCSIS, sugerând şi câteva opţiuni pe care le au bibliotecile universitare în această direcţie.

În ziua de 17 ianuarie, participanţii au luat în discuţie proiectele Legii învăţământului superior şi Legii privind statutul personalului didactic, aflate în dezbatere publică până la jumătatea lunii viitoare, şi au formulat propuneri de amendare care vor fi transmise Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Deşi iniţial fusese inclusă în program, finalizarea procedurilor de constituire a Consorţiului de Achiziţie a Resurselor Electronice (CARER) a fost amânată din motive tehnice, demersurile urmând a fi reluate după data de 15 martie, când se va încheia procesul de alegere a conducerilor universităţilor din ţară.

Imagini din timpul întrunirii

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: