Anunţ de colaborare – revista „Philobiblon”

29 ianuarie 2008 la 4:16 pm | Publicat în reviste de specialitate | Lasă un comentariu

Am primit din partea Bibliotecii Universitare „Lucian Blaga” din Cluj, editorul revistei Philobiblon, următorul anunţ:

Stimaţi colegi,

Vă reamintim că Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” din Cluj continuă atât editarea revistei Philobiblon, cât şi a Antologiilor sale.
Philobiblon este o publicaţie periodică anuală, editată în limba engleză şi distribuită în sistemul de Schimb Internaţional Interbibliotecar al B.C.U. în aproximativ 100 de mari biblioteci din întreaga lume.
În anul 2006, revista a fost acreditată de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, în categoria B, adică în categoria publicaţiilor care deţin potenţialul necesar pentru obţinerea recunoaşterii internaţionale. În plus, în anul 2007, la solicitarea lor, redacţia a încheiat un contract cu Baza internaţională de date EBSCO, în virtutea căreia textele publicate în revistă sunt preluate şi difuzate integral de către respectiva bază de date.
În felul acesta, contribuţiile autorilor volumelor ajung practic la o difuzare PLANETARĂ!!!

* * *

Regulat, revista editează – de această dată în limba română – şi volume de antologii, cu titlul deja consacrat: Hermeneutica Bibliothecaria. Ele sunt publicate la Editura Presa Universitară Clujeană, care este şi ea acreditată de CNCSIS. Până acum au apărut trei volume de antologie (1998, 2004, 2007).
Atât pentru îmbunătăţirea calităţii contribuţiilor, cât şi pentru a oferi unor autori valoroşi din ţara noastrăşansa de a se manifesta la un asemenea nivel, vă invităm să contactaţi redacţia noastră şi să ne oferiţi spre traducere şi publicare studiile Dvs.!!!
Studiile pot trata orice subiect biblioteconomic şi bibliologic – deci de ştiinţa informării şi documentării – preferând însă pe cele care examinează realităţi şi/sau probleme autohtone, conectându-le la dinamica tendiţelor internaţionale şi globale. Dimensiunea textelor poate varia între 10-25 p., redactate cu caractere Times New Roman, 12, la un rând şi jumătate, scrise în limba română, maghiară sau engleză. Traducerea lor este asigurată de către redacţie.

Despre revistă, despre Programul ei şi Cuprinsul numerelor apărute, cât şi despre Antologiile publicate, dar şi în legătură cu restul activităţilor legate de ea vă puteţi informa la adresele: http://www.bcucluj.ro, http://www.bcucluj.ro/philo/philo.html sau, prin e-mail, la adresa philobib@bcucluj.ro

Textele vor fi trimise la adresa: philobib@bcucluj.ro

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: