Lecturo-maniaci de Bacău

25 ianuarie 2009 la 11:37 am | Publicat în biblioteci şcolare, bloguri, proiecte | Lasă un comentariu
Etichete: , ,

După ce a organizat şi găzduit, în noiembrie 2008, o Conferinţă Naţională a Bibliotecarilor din Casele Corpului Didactic pentru care a primit numeroase laude, colega noastră de la CCD Bacău, Oana Jianu, ne propune o nouă probă a neastâmpărului ei profesional: un blog dedicat lecturii şcolare.

Mai precis, după cum ni se spune în mesajul introductiv, „lecturo-maniacii este un proiect educațional care își propune stimularea lecturii copiilor printr-o serie de activități cu caracter ludic. În proiect sunt implicaţi 18 elevi de clasa a IV-a (Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, înv. Elena Ţarălungă), coordonați de bibl. Oana Jianu” (http://lecturomaniacii.blogspot.com/2008/09/lecturo-maniacii-se-prezint.html). Pe blog sunt postate informări referitoare la activitățile din proiect, fotografii, fișe de lectură şi povestiri ale elevilor.

Proiectul lecturo-maniacilor dovedește că există soluții pentru atragerea copiilor către lectură şi pentru a le dezvolta creativitatea, pornind de la textele scrise de alţii şi ajungând la cele create de ei înşişi. Pentru asta însă, e nevoie de multă pasiune, efort şi răbdare. Spre lauda ei, Oana Jianu a ales această cale mai grea, ştiind că doar ea poate da rezultate, refuzând, astfel, să se alăture corului bocitoarelor pe tema „copiii din ziua de azi nu mai vor să citească”.

„Lecturo-maniacii” este un proiect de reţinut, care poate fi replicat şi în alte biblioteci din învăţământul preuniversitar.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: