Un nou document IFLA tradus în limba română

24 aprilie 2009 la 10:17 am | Publicat în lansări de carte, publicaţii de biblioteconomie | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

BCU „Mihai Eminescu” din Iaşi ne oferă volumul Principii de păstrare şi mânuire a materialului de bibliotecă*, care conţine traducerea în limba română a lucrării Principles for the care and handling of library material, elaborată sub egida Programului de Prezervare Conservare al IFLA (IFLA-PAC) şi publicată în 1998.
Dintr-o „notiţă” de la începutul lucrării, aflăm că, iniţial, această traducere a fost publicată în mai multe numere ale revistei Biblos, între anii 1998 şi 2003, sub următoarele titluri: „Principii de păstrare şi mânuire a materialului de bibliotecă” (nr. 7/1998-nr. 9-10/2000), „Materialul tradiţional de bibliotecă” (nr. 11-12/2001), „Suporturi pentru fotografie şi film” (nr. 13/2002), „Suporturi pentru materiale audiovizuale” (nr. 15/2003). Tot aici ni se spune că „într-o formă concisă, acest document concentrează principiile de conservare universal valabile în biblioteci şi arhive punctând aspectele principale ce trebui respectate de către personalul care lucrează în aceste instituţii şi oferind soluţii simple la toate situaţiile de urgenţă care se pot ivi”.

*BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ „MIHAI EMINESCU” IAŞI. Principii de păstrare şi mânuire a materialului de bibliotecă. Traducere de Lăcrămioara Chihaia şi Elena Ştefănescu. BCU Iaşi, 2009. 68 p. UPDATE Varianta online este disponibilă pe site-ul IFLA: http://www.ifla.org/files/pac/ipi/pchlm-ro.pdf

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: