Activități cultural-artistice în cadrul Bibliotecii Colegiului Național „Ion Maiorescu”

22 noiembrie 2009 la 12:13 pm | Publicat în biblioteci şcolare, manifestări culturale | Lasă un comentariu

În cadrul Bibliotecii Colegiului Național „Ion Maiorescu”, în luna octombrie a acestui an au avut loc următoarele activități:

  1. În cadrul Parteneriatului cu Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, elevii au participat la activitatea culturală „Ziua Europeană a Patrimoniului” organizată de Biblioteca Județeană (elevii de la clasa a IX-a I, însoțiți de doamna profesoară Grama Doina și doamna bibliotecară Gogoașă Ionica Mariana)
  2. În cadrul Parteneriatului Colegiului Național „Ion Maiorescu” cu Asociația de Tineret „Ion Vinea” Giurgiu, Cenaclul literar „Luceafărul” împreună cu Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu” a avut loc miercuri 28.10.2009 manifestarea cultural-artistică “Seri de literatură în cetate”. Primul moment din program a fost „Poezia toamnei” – versurile aparținând unor poeți giurgiuveni, precum: Ion Gaghi, Dunia Palangeanu, Petre Ghelmez. Poeziile au fost recitate de eleve ale clasei a XI-a G, din cadrul Colegiului Național „Ion Maiorescu”: Andreea Gurban, Mirela Mirea, Alina Calcai, Denisa Iliescu, Roxana Calin și Jasmina Manolescu. Aceste eleve au fost pregătite de doamna profesoară Aurelia Milosescu și doamna bibliotecară Ionica Gogoașă. În cadrul aceleiași activități o elevă a Colegiului Național „Ion Maiorescu”, Simion Cristina din clasa a XII-a G a recitat versuri din creația proprie. Apoi, doamna Drăguț Gherghina a prezentat calendarul personalităților giurgiuvene. În cele ce au urmat, domnul Ion Machidon, directorul editurii „Amurg sentimental” București și-a prezentat cartea „Amurg sentimental”. Activitatea s-a încheiat cu un moment muzical, interpretat la clarinet de elevii pregătiți de domnul profesor Dragoș Bica.
  3. Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației doamna bibliotecară a Colegiului Național „Ion Maiorescu” Ionica Gogoașă a organizat o expoziție de carte intitulată „Dascăli giurgiuveni”, în cadrul căreia au fost expuse cărți ce au aparținut unor foști elevi și profesori, dar și actuali dascăli.

 

Bibliotecar Ionica Gogoașă

Colegiul National „Ion Maiorescu”

Secretar ABR –filiala județului Giurgiu

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: