Activităţi cultural-artistice în judeţul Giurgiu

7 Decembrie 2009 la 8:37 am | Publicat în manifestări culturale, Uncategorized | Lasă un comentariu

În cadrul bibliotecii Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în luna noiembrie a acestui an au avut loc următoarele activităţi:

  1. Pe data de 4 noiembrie 2009 cu ocazia celebrării a 140 de ani de la întemeierea liceului, în biblioteca acestei instituţii a fost realizată o expoziţie documentară de către doamna bibliotecar Ionica Gogoaşă, cu titlul „4 noiembrie 1869 – 4 noiembrie 2009”, cât şi o expoziţie cu volume scrise de foşti elevi, profesori şi actuali profesori ai liceului. Tot în bibliotecă a fost realizată o expoziţie cu caracter permanent sub îndrumarea doamnei profesoare Aurelia Milosescu, cu titlul „Renaşterea artistică” compusă atât din imagini color plastifiate, cât şi informaţii despre acest curent cultural; expoziţia fiind realizată de către elevele Mirela Mirea şi Eliza Tudor.
  2. Pe 13 noiembire 2009 în cadrul parteneriatului dintre Biblioteca Judeţeană „I. A. Bassarabescu” – filiala şi Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, elevii de la clasa a IX-a I au participat la activitatea „95 de la moartea poetului şi prozatorului Dimitrie Anghel”, pregătiţi de doamna profesoară Doina Grama.
  3. Pe data de 25 noiembrie 2009, în urma parteneriatului dintre Asociaţia de Tineret „Ion Vinea” , Cenaclul Literar „Luceafarul” şi Muzeul Judeţean de Istorie

„Teohari Antonescu” a avut loc o manifestare cultural-artistică, intitulată „Seri de literatură şi artă în cetate”. Doamna profesoară Aurelia Milosescu şi doamna bibliotecar Ionica Gogoaşă au pregătit elevi de la clasa a XI-a G, care au recitat versuri din „Poezia toamnei” : Andreea Gurban, Jasmina Manolescu, Alina Calcai, Denisa Iliescu şi Dan Fiera, cei din urmă animând atmosfera cu o interpretare la chitara, respectiv „Space Cadet”.

Bibliotecar Ionica Gogoaşă

Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”

Secretar ABR – Filiala judeţului Giurgiu

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: