Activităţi cultural-artistice desfășurate în cadrul Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu

10 ianuarie 2010 la 10:27 pm | Publicat în biblioteci şcolare, manifestări culturale | Lasă un comentariu

În cadrul bibliotecii Colegiului Național “Ion Maiorescu” din Giurgiu, în luna decembrie au avut loc următoarele activități :

I. A fost sărbătorită ziua națională a României de către elevi și cadre didactice, respectiv doamna directoare Anca Chițu și directorul adjunct Petre Cornea. Întreaga activitate s-a desfășurat sub îndrumarea doamnei profesoare de istorie Milosescu Aurica, care a deschis ceremonia vorbind despre însemnătatea istorică a evenimentului în sine. A urmat o scurta prezentare “Marea Unire de la 1 Decembrie 1918” realizată de elevele de la clasa a XI a D, pregătite de doamna profesoară de istorie Sabasanu Mirela.

Momentul poetic “Unirea – izvor de inspirație pentru poezii românești” a cuprins recitări de versuri legate de ziua de 1 Decembrie 1918 : Andreea Gurban, Mirela Mirea, Andreea Bocris, Jasmina Manolescu (de la clasa a XI a G), Carabas Steliana, Rosu Alexandra , Ciulacu Cristina si Lazar Alexandra(clasa a IX a E), Turburica Bianca si Paica Corina (a XI a A), Gargarea Andreea si Popescu Adelina (a XII a G) si Marzac Monalisa, Radu Catalina (a XI a D).

A urmat un moment artistic interpretat la chitară de către elevii clasei a XI a G, respectiv Denisa Iliescu și Dan Fiera și Diana Danilov de la clasa a XI a C. De asemenea doamna bibliotecar Gogoasa Ionica a organizat o expoziție de carte intitulată “Unirea – aspirație istorică a poporului român, izvor al forței sale creatoare“. În finalul activității, doamna profesoara de istorie Milosescu Aurelia a înmânat diplome celor care au participat și au contribuit la realizarea activității.

II. În cadrul parteneriatului Colegiului Național „Ion Maiorescu” cu Asociația de Tineret “Ion Vinea”, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” și Cenaclul literar „Luceafărul”, s-a desfășurat activitatea cultural-artistică cu titlul „Colinda sufletului meu”, prilejuită de aniversarea a 60 de ani de existență a cenaclului literar „Luceafărul în cetate”.Membrii enaclului au purtat în piept embleme aniversare (1949-2009), 60 de ani de la înființarea cenaclului. Programul a cuprins: colinde și poeme de iarnă, obiceiuri și tradiții vlăscene și recitaluri. La activitate au participat colindători din comunele Gostinu și Găujani.

Coordonatorii serbării au fost : Dunia Palangeanu (scriitoare), Emil Păunescu (muzeograf), Aurica Milosescu (profesor), Gogoașă Ionica (bibliotecar), Dincă Georgeta (profesor), Panchiosu Cristina (profesor) și Apostol Sandica (învățător).

Printre elevii Colegiului Național „Ion Maiorescu“ s-au remarcat: Andreea Gurban, Roxana Calin, Jasmina Manolescu, Dan Fiera, Denisa Iliescu, Andreea Paraschiv, Madalina Hristache, Corina Paica si Andreea Balanean.

Amintirile cenaclului la 60 de ani au fost însoțite de proiecții video cu aspecte din întâlnirile de lucru; proiecții realizate de elevii Mircea Veleanu (clasa a XI a D) și Rodica Radulescu (clasa a XI a G).

Bibliotecar Gogoașă Ionica

Secretar al ABR – filiala Giurgiu

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: