Activități culturale desfășurate în luna mai 2010 la Biblioteca Colegiului National „Ion Maiorescu” din Giurgiu

3 iunie 2010 la 6:16 pm | Publicat în manifestări culturale | Lasă un comentariu

1)      pe data de 3 mai 2010 cu ocazia Zilei Mondiale a presei, eleve ale CNIM au participat la o activitate organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană “I.A. Bassarabescu”. Acestea au fost pregătite de d-na prof. Preotu Adriana, coordonatoare a revistei liceului “Litere” care a prezentat această revistă, foarte apreciată.

2)      cu ocazia Zilei Europei, pe data de 9 mai 2010, a fost organizată o expoziție de carte de către d-na bibliotecar Gogoașă Ionica.

3)      Pe data de 15 mai 2010, în cadrul manifestării internaționale „Noaptea muzeelor”, a avut loc vernisajul expoziției: „Gh. Rădulescu și generația sa. 100 de ani de la naștere” (fost elev, cadru didactic și director al CNIM). Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu” în colaborare cu Arhivele statului, Biblioteca CNIM, Șc. „Emil Gulian” și Șc. „Acad. Marian Voiculescu”.

4)      Pe data de 26 mai 2010 a avut loc în foaierul Muzeului Jud.  de istorie „T. Antonescu” manifestarea cultural-artistică „Seri de literatură și artă în Cetate”, activitate desfășurată în colaborare cu Cenaclul literar „Luceafărul”, Asociația de tineret „I. Vinea”, Muzeul Jud. de istorie. La activitate a participat  d-l Andrei Cornel, dir. al Direcției Județene  de cultură și patrimoniu. În program au avut loc următoarele :

–          calendarul personalităților giurgiuvene  – luna mai: medalion biografic „T. Vianu, filozof și estetician”, material prezentat de bibliotecar Gogoașă Ionica, CNIM și domnul Emil Păunescu, director adjunct al muzeului; despre Dumitru Lupu, compozitor județean a prezentat activitatea sa doamna Drăguț Gherghina, domnul Radan Tudor – membri ai cenaclului,d-na prof. Milosescu Aurica, CNIM și d-na Palangeanu Dunia, scriitoare;

–          lansarea revistei școlare “Orizonturi dunărene”  , prezentata de d-na înv. Apostol Săndica , Șc. Gen. Gostinu. În continuare a avut loc un medalion literar: „130 ani de la nașterea lui T. Arghezi” prezentat tot de d-na Apostol; a urmat un recital de poezie „Cuvinte potrivite”, în interpretarea tinerelor talente de la Șc. Gen. Gostinu;

–          tradiții și obiceiuri românești „Rusaliile și Calușul în zona Vlașca”   au fost prezentate de d-na D. Palangeanu și d-na Pencea Petruța de la Căminul Cultural Oinacu;

–          în cadrul atelierului de creație au recitat din creațiile proprii: Corina Paica , elevă în cls. a XI-a A de la CNIM, d-na Daniela Grama, membră a cenaclului. D-l Tudor Radan a anunțat tipărirea cărții sale, apărută la editura Cronos –„În numele legii”.

–          scriitorul giurgiuvean George Vlaicu, fost elev al CNIM a fost invitat la această manifestare, dar din motive obiective nu a putut veni. El a trimis cărți din creațiile sale, care au fost înmânate membrilor cenaclului. Eleve ale CNIM pregătite de prof. Aurica Milosescu, prof. Voinea Veronica și bibliotecar Gogoașă Ionica, au recitat versuri din vol. „Eternizant obsesia iubirii“ de G. Vlaicu. S-au remarcat elevele din cls a XI-a G: Iliescu Denisa, Manolescu Jasmina, Calin Roxana, Calcai Andreea și Gurban Andreea. A interpretat la vioară un frumos cântec de G. Enescu eleva Balaneanu Andreea din cls a XI-a B.

–          în cadrul itinerarului cultural  a fost organizată o expoziție de carte și foto documentară bulgară, de către d-na D. Palangeanu.  De asemenea expoziția „T. Vianu, personalitate giurgiuveană” a fost organizată în holul muzeului de d-na bibliotecar Gogoașă Ionica, CNIM.

–          În încheiere membrii cenaclului au vizitat expoziția “Gh. Rădulescu și generația sa. 100 de ani de la naștere” organizată de Muzeul de istorie cu ocazia manifestării internaționale „Noaptea muzeelor”.

 Bibliotecar Ionica Gogoașă

Colegiul Național „Ion Maiorescu”

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: