Scrisoarea preşedintelui ABR către MECTS

7 Iulie 2010 la 11:07 am | Publicat în biblioteci universitare, biblioteci şcolare, perfecţionare profesională | Lasă un comentariu
Etichete:

Către Direcţia Generală de Management, Resurse Umane şi Biblioteci Şcolare
În atenţia doamnei Director General, Corina MARIN

Stimată doamnă Director General,

După apariţia Statutului personalului didactic, cele câteva mii de bibliotecari şcolari şi universitari nu au mai beneficiat de nici o formă de perfecţionare profesională, în ciuda repetatelor apeluri către ministerul de resort ale Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR).

Singurele forme de perfecţionare care se mai fac astăzi sunt cele organizate prin manifestări profesionale în cadrul ABR (conferinţe, simpozioane, cursuri ocazionale, mese rotunde). Acestea sunt însă opţionale şi au în vedere numai membrii ABR.

În aceste condiţii, calitatea activităţilor desfăşurate în biblioteci scade continuu în condiţiile în care în aceste structuri documentare continuă să fie angajaţi, pe diferite criterii extraprofesionale, oameni necalificaţi, pe de o parte, iar pe de alta există bibliotecari cu o vechime considerabilă în bibliotecă care nu mai ştiu aproape deloc biblioteconomie (s-a văzut acest lucru şi cu ocazia unui curs POSDRU organizat de Universitatea din Bucureşti şi Casa Corpului Didactic din Bucureşti recent încheiat). Toate acestea în condiţiile în care vorbim de societatea informaţiei, în care biblioteca este un element-cheie şi totodată de necesitatea mai bunei integrări a bibliotecilor în procesul de învăţământ.

Având în vedere toate acestea, vă rog să dispuneţi schiţarea unui proiect de perfecţionare profesională pentru această categorie socioprofesională care să fie discutat cu catedra de specialitate a Universităţii din Bucureşti şi ABR.

În aşteptarea unei iniţiative din partea direcţiei pe care o conduceţi, vă mulţumesc anticipat, doamnă director general.

Cu deosebită consideraţie,
Prof. univ. dr. Mircea Regneală,
Preşedinte ABR

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: