Casa Corpului Didactic Iaşi – din nou gazdă primitoare pentru bibliotecarii ieşeni

6 decembrie 2010 la 2:52 pm | Publicat în biblioteci şcolare, CDI | Lasă un comentariu
Etichete:

Marţi, 30 noiembrie 2010, biblioteca Casei Corpului Didactic Iaşi a găzduit workshopul cu tema „Tipuri de proiecte pentru structurile infodocumentare”, activitate cuprinsă în calendarul cercurilor metodice ale bibliotecarilor, documentariştilor şi responsabililor C.D.I. pentru anul şcolar 2010 – 2011.

Activitatea s-a desfăşurat în amfiteatrul „Spiru Haret”, din cadrul Casei Corpului Didactic Iaşi fiind destinată bibliotecarilor, documentariştilor şi responsabililor centrelor de documentare şi informare din judeţul Iaşi, interesaţi să se perfecţioneze şi să acumuleze noi cunoştinţe în privinţa oportunităţilor de perfecţionare şi de finanţare din spaţiul UE şi nu numai.

Programul a cuprins intervenţiile doamnei profesor Gabriela Conea,  inspector pentru Proiecte educaţionale şi programe comunitare, a doamnei prof. Nicoleta Marinescu, formator european în infodocumentare şi a documentaristului C.C.D., prof. Laura Andrei.

În prima parte a programului, doamna inspector prof. Gabriela Conea a prezentat participanţilor „Oportunităţi de perfecţionare în spaţiul UE” prin bursele individuale Comenius si Grundtvig si prin intermediul proiectelor bilaterale sau multilaterale Comenius.

În cea de-a doua parte a programului doamna Nicoleta Marinescu a relatat experienţele din proiectele Tempus şi Leonardo da Vinci (CERTIDod şi DECIDoc), iar apoi documentarista de la Casa Corpului Didactic, Laura Andrei a prezentat programul IFLA de schimb internaţional şi cooperare intitulat „Sister libraries for Childen’s and Young Adults’ reading”, încurajându-i pe participanţi să se înscrie în acest program foarte atractiv şi flexibil.

Următorul workshop va avea loc la Casa Corpului Didactic Iasi la sfârşitul lunii februarie 2011 şi va avea tema „Comunicarea în structurile infodocumentare”. Prin acest tip de activităţi dorim sa oferim bibliotecarilor, documentariştilor şi responsabililor C.D.I. din judeţul Iaşi posibilitatea de a se perfecţiona şi de a afla noutăţi în domeniul lor de activitate, posibilitatea de a face schimb de idei şi de bune practici.

Documentarist CCD Iasi

Prof. Laura Mihaela Andrei

Reflectări în presa locală: http://www.isjiasi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=392:se-intampl-la-casa-corpului-didactic-iai&catid=50:compresa&Itemid=70

http://www.evenimentul.ro/articol/bibiotecarii-sunt-invitati-la-workshop.html

http://www.stiripro.ro/page.php?p=24030

http://www.ziare.com/ziare-iasi/biblioteca/bibiotecarii-sunt-invitati-la-workshop-1824828

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: