„Tratat de biblioteconomie”

22 noiembrie 2011 la 6:14 am | Publicat în publicaţii de biblioteconomie | 6 comentarii
Etichete: ,

Pornind de la constatarea că în limba română nu a apărut până acum o lucrare de sinteză în care să fie prezentate toate aspectele activităților biblioteconomice, Asociația Bibliotecarilor din România, în colaborare cu Catedra de Biblioteconomie și Știința Informării din cadrul Universității București a început demersurile pentru elaborarea unui Tratat de biblioteconomie. Pentru elaborarea diferitelor capitole şi subcapitole se va face apel la cei mai buni specialişti români şi străini. Fiecare volum va avea cate un coordonator, iar coordonarea generală va fi asigurată de prof. Mircea Regneală. Forma finală a lucrării se estimează a avea în jur de 2000 p.

Lucrarea urmează a fi alcătuită din trei volume:

  • Vol. I – Biblioteconomie generală (coord. Mircea Regneală);
  • Vol. II  – Managementul colecţiilor (coord. Elena Tîrziman, Cristina Popescu);
  • Vol. III – Abordări moderne în bibliotecă (coord. Ionel Enache).

Adunarea Generală a ABR, reunită în luna septembrie la Sibiu, cu ocazia Conferinței Naționale, a aprobat ca lucrarea să fie publicată cu sprijinul şi sub egida asociației,  în binecunoscuta colecție Biblioteca ABR.

Reclame

6 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Acest tratat este tot ce poate sa fie mai bun in biblioteconomie. Numai ca trebuie sa se editeze in numar suficient de mare pentru a fi achizitionat de toate bibliotecile din tara. Popularizarea lui sa se realizeze la timp pentru ca toate bibliotecile sa intre in posesia lui. Ar trebui sa se faca comenzi inainte de aparitia lui. Doresc autorilor mult spor in munca pentru realizarea acestei exceptionale lucrari.

  2. Asteptam cu mare interes aceasta publicatie.

  3. Este o inițiativă bună, binevenită și necesară.

  4. Multumesc autorilor ca s-au gandit la elaborarea unei astfel de publicatii care sa vina in sprijinul bibliotecarilor si nu numai. Va doresc mult succes si astept cu mult interes aparitia „Tratatului de biblioteconomie”.

  5. O idee foarte buna, dar sa fie difuzat si in tara la bibliotecile scolare, deoarece foarte multe aparitii sub egida ABR, nu au ajuns si la acestea. Marea majoritate a bibliotecarilor scolari, sunt membri ABR de foarte multi ani.

  6. Felicitari viitorilor autori, mi/au fost profesori la facultate, toata stima si tot respectul. La dl. prof. Enache, am avut si lucrarea de disertatie. Profesori deosebiti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: