Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi premiază câştigătorii primei ediţii a concursului judeţean „Biblioteca anului”

2 aprilie 2013 la 10:44 pm | Publicat în Uncategorized | Lasă un comentariu
Etichete:

            Marţi 2 aprilie 2013, ora 1300 sunteţi invitaţi la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi la ceremonia de premiere a câştigătorilor primei ediţii a concursului judeţean “Biblioteca anului”.

            Data de 2 aprilie 2013, data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen, este sărbătorită începând cu anul 1967 în întreaga lume ca Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret. Scopul acestei zile este de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către cărţi.

            Concursul, adresat tuturor unităţilor de învăţămînt din judetul Iaşi care deţin o structură infodocumentară, respectiv bibliotecă şcolară sau centru de documentare şi informare s-a desfăşurat în perioada 14 decembrie 2012 – 29 martie 2013, fiind coordonat de Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Primăria Iaşi, Radio Iaşi, TVR Iaşi şi Filiala Iaşi a Asociaţiei Bibliotecarilor din România.

            Scopul proiectului a fost acela de a motiva elevii pentru lectură, în vederea implicării lor active atât în formarea individuală, cât şi în propria lor evoluţie din punctul de vedere al cunoaşterii intrinseci şi extrinseci.

             Modul de organizare şi promovare a rezultatelor proiectului a fost gândit astfel încât să vină în întâmpinarea tinerei generaţii prin utilizarea mijloacelor de comunicare IT- atât de familiare lor – pentru a ajunge la cele tradiţionale. Elevii au creat materiale digitale audio-video de promovare a structurii infodocumentare existente în şcoală, în care au argumentat importanţa lecturii în formarea individului pentru o societate a cunoaşterii. Filmele de prezentare au fost postate de coordonatorii proiectului pe pagina de Facebook a Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi. Câştigătorii primelor trei locuri au rezultat în urma cuantificării celor mai vizualizate şi votate materiale de promovare.

                La evenimentul de premiere vor participa aproximativ 150 de elevi şi coordonatorii lor din cele 17 unităţi şcolare care s-au implicat în acest concurs.

           

 

prof. Laura Andrei,

Documentarist CCD Iaşi

 

asist. univ. dr. Elena Simona Vrânceanu

Director CCD Iaşi

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.