Trecut, prezent și viitor al profesiei de bibliotecar

25 aprilie 2013 la 2:32 pm | Publicat în Uncategorized | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

Activitățile la Bârlad au fost organizate la sfârșitul programului (după ora 16.00), la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” Bârlad.

  Activitatea a început prin prezentarea istoricului acestor evenimente de către gazda noastră, apoi s-a urmărit o prezentare Power Point cu activitatea Centrului de Documentare și informare “Ion Murgeanu”din cadrul Colegiului Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni și prezentarea Proiectului educațional implementat în anul școlar 2011-2012: “Biblioteca – fereastra deschisa spre cunoaștere, comunicare și creativitate prin activități extracurriculare” coordonator fiind  bibliotecar Zuran Luminița .

D-na prof. Lupu Valentina, președinte a ABR – Filiala Vaslui a luat cuvântul făcând aprecieri și susținând inițiativa bibliotecarilor de a promova și valoriza imaginea bibliotecilor școlare prin realizările bibliotecarului profesionist. De asemenea cu dragostea recunoscută și dedicația pentru aceasta profesie d-na Lupu a dat curs unei dezbateri, pornind de la vorbele spuse de Nicolae Iorga la începutul sec. al XX-lea “O biblioteca fără bibliotecar este ca o casa nelocuită”. Fiecare dintre bibliotecari si-a spus părerea în ceea ce privește complexa activitate de natură intelectuală care presupune cultura și pricepere profesionala, începând de la selecție, achiziție, așezarea în rafturi și până la momentul când este oferita carte spre lectura.

Au fost susținute referate de către d-na Păduraru Maria de la Școala gimnazială nr 1 Zorleni cu tema “Importanța bibliotecii și a bibliotecarului în era informației”, d-na Soitu Iulia de la Liceul Tehnologic “Petru Rareș” cu tema: “De la trecut la prezent”, d-na Robitu Geta de la Școala Gimnaziala “Iorgu Iordan” cu tema “Biblioteca intre tradiție și modernitate”.

D-na bibliotecar Iulia Rotaru a sustinut o activitate impreuna cu elevii clasei a IX-a A2  cu tema: ”Bibliotecar pentru o zi” prilej cu care i-a  inițiat pe aceștia în organizarea documentară, prezentându-le documentele bibliotecii, modalitățile practice de organizare și desfășurarea activităților cu cititorii. De asemenea d-na bibliotecar a realizat demonstrații și exerciții practice privind întocmirea fișelor de autor, alcătuirea unei bibliografii pe baza unor norme specifice precum și prezentarea de carte (recenzia). A fost organizată și o expoziție cu ultimele cărți  intrate în biblioteca  Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad.

Activitatea  s-a încheiat cu un recital de muzica și poezie dedicat cărții și slujitorilor ei.

                   Bibliotecar, prof. Sava Viorica

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: