Oportunita​ti curente de finantare in cadrul programulu​i national Biblionet – lumea in biblioteca mea!

17 mai 2011 la 2:55 pm | Publicat în biblioteci publice, biblioteci şcolare | Lasă un comentariu
Etichete: ,

Dragi colegi,

Dorim sa va reamintim oportunitatile curente in cadrul programului national Biblionet – lumea in biblioteca mea!

Concursul “Instruieste-ti comunitatea!”, tema editiei curente: “Hai pe net!”

Scopul acestei editii a concursului este sa incurajeze bibliotecarii sǎ iasa in intampinarea comunitatilor pe care le servesc si sa actioneze pentru a satisface nevoile reale de instruire ale membrilor comunitǎtii, folosind eficient noile tehnologii. Asteptam aplicatii pentru finantari cuprinse intre 100 si 1.500 USD, care sa sprijine bibliotecile publice in organizarea si punerea in practica a unor programe de instruire. Durata organizarii si implementarii programului de formare propus trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni. Durata propriu-zisa a cursului trebuie sa fie de minim 10 ore. Sunt elibigile propunerile venite de la bibliotecile si bibliotecarii din bibliotecile publice din Romania. Pot participa la acest concurs si alte biblioteci sau institutii info-documentare care demonstreaza cǎ ofera cel putin 10 ore pe saptamanǎ servicii pentru comunitatea extinsa. Invitam pe cei dornici sa participe sa se concentreze in special pe nevoile de instruire ale grupurilor din comunitate pentru care biblioteca nu ofera servicii si programe dedicate (cu exceptia serviciilor de baza, de imprumut si sala de lectura).

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor: 20 iunie, ora 24.00

Detalii la : http://www.biblionet.ro/show/index/k/745/a/845

Concursul de Participare Comunitara, prima editie din 2011: Biblioteca fara ziduri

Tema editiei este este “Biblioteca fara ziduri”. Asteptam propuneri de proiecte pentru servicii si programe care depasesc granitele fizice ale bibliotecilor. Ca in fiecare editie, participarea comunitatii in proiect este o componenta esentiala; de la identificarea nevoii, a solutiei la problema sau a modalitatii de valorificare a oportunitatilor pe care comunitatea le ofera si pana la implementarea propriu-zisa, monitorizarea si evaluarea impactului proiectului, rolul comunitatii trebuie argumentat si demonstrat in aplicatie. Si in aceasta editie se aplica pentru finantari cuprinse intre 100 si 2.500 USD, care sa ajute la punerea in practica a proiectelor propuse. Durata proiectelor trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni. Pentru a fi inscrise in competitie propunerile trebuie sa se incadreze in scopul si obiectivele generale ale Concursului de Participare Comunitara, sa respecte criteriile de eligibilitate specificate in Regulament si tema editiei. Pentru fiecare sectiuni se va forma un juriu care va evalua comparativ propunerile primite: 

  • Sectiunea Comunitati urbane mici: sunt eligibile biblioteci care servesc comunitati geografice intre 10.000 si 50.000 de membri. Ex.: oras cu sub 50.000 de locuitori; cartier care are intre 10.000 si 50.000 de locuitori; 
  • Sectiunea Comunitati rurale: sunt eligibile biblioteci care servesc comunitati geografice cu mai putin de 10.000 de membri. Ex.: comuna cu sub 10.000 de locuitori.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor: 31 mai 2011 (ora 24:00)

Detalii la : http://www.biblionet.ro/show/index/k/43

Va rugam sa diseminati acest mesaj catre toti cei interesati!

Multumim,

Echipa Biblionet IREX,

Biblionet Romania 15 Dr. Staicovici, Sector 5

Bucharest, Romania

Tel: 0040 21-410-2563

E-mail: office@irex.ro

http://www.biblionet.ro

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.